WIJN ZOEKEN

Kleur
Prijs tot
Herkomst

12 Uve

€29,30
25% voor cultuur
Kleur: Rood
Herkomst: Italië
Streek: Montalcino, Toscane
Producent: Paradiso di Frassina

Druif: Sangiovese 25%, Cabernet Sauvignon 20%, Cesanese d’Affile 10%, Syrah 10%, Petit Verdot 8%, Merlot 6%, Ancellotta 6%, Alicante Bouschet 5%, Cabernet Franc 4%, Tannat 3%, Canaiolo 3%
Producent: Paradiso di Frassina
Smaak: Volle ronde wijn
Lekkerst: van heden tot 2022
Schenktemperatuur: 19℃
Inhoud fles: 0.75
Alcohol percentage: 14%
In doos: 6 stuks
Beschrijving
Lekker bij
Een wijn met een buitengewoon complexe smaak. Een blend van 12 druiven geinspireerd op de tonen van de toonladder. Tijdens het drinken komen steeds verschillende smaken boven: fruit, groten, specerijen, tabak en mineralen.

Giancarlo Cignozzi ondekte Paradiso di Frassina in 1999. Hij trof oude wijngaarden en een geruineerd huis aan. Sinsdien heeft hij het landgoed weer tot leven gewekt. De wijnkelders zijn in oude glorie hersteld en de druiven groeien in wijngaarden waar 24 uur per dag klassieke muziek klinkt.

Uit de meer dan 60 luidsprekers klinkt Beethoven, Haydn, Mozart, Schubert … Giancarlo heeft aangetoond dat klassieke muziek de kwaliteit van druiven positief beinvloed. Zijn wijnen smaken er dan ook naar. 

 

Heerlijk bij lam, eend, milde Toscaanse keuken.Quote

Nooit gedacht dat vier flessen Brunello onder de Italiaanse sterren tot een zee van muziek en wijn zou leiden. Wat een heerlijke wijnen van Guiseppe Sesti! Echt een wijngoed om een lange zomer te bezoeken en zo meer. 

Floris Mijnders, cellist

Iedere avond toasten we op de Cultuur! Goed idee om op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan een koude winter voor de artiesten. De Shiraz van Parmoleto vonden wij heerlijk. 

Albert Weijn

Nu de overheid de Kunsten in de steek laat, biedt 'Cultuur & Wijn' ons, fans van muziek, dans en theater, de mogelijkheid niet alleen onze stem in petities te laten horen, maar zonder extra geld de gezelschappen te ondersteunen. Een prachtig initiatief om te steunen  en we drinken op zijn tijd toch een wijntje. Santé, op de Kunsten!

Mark Ebbenhout

1777: Aan Wolfgang Amadeus Mozart: ‘Dat wij elkaar gauw weer mogen zien en moge dat bij een glas Rijnwijn zijn’. 'Lieve Wolfgang, laat je de Rijnwijn maar goed smaken, drink op mijn gezondheid.’ Leopold Mozart

Leopold Mozart
Giancarlo Cignozzi

Voorstellingen


Nederlands Blazers Ensemble

Ragazze Quartet

Amsterdam Consort - Pimpinone

Nederlands Blazers Ensemble - Het Paradijs

Muidens Ensemble - Weihnachts Oratorium

Hexagon Ensemble - De Lady Macbeth

Combattimento Consort Amsterdam - Orlando

Amsterdam Sinfonietta

The Amsterdam Consort - Kaffee Kantate

The Amsterdam Consort

Amsterdam Sinfonietta

Combattimento Consort Amsterdam - Rita

Combattimento Consort Amsterdam - Arminio