WIJN ZOEKEN

Kleur
Prijs tot
Herkomst

Barbicone IGT Toscana

€23,20
25% voor cultuur
Kleur: Rood
Herkomst: Italië
Streek: Suvereto
Producent: Azienda Agricola Russo

Druif: Sangiovese 80%, 20% Ciliegiolo, Colorino, Cannaiolo and Giacomino
Producent: Azienda Agricola Russo
Smaak: Volle wijn met rood fruit
Lekkerst: van heden tot 2024
Schenktemperatuur: 19-20℃
Inhoud fles: 0.75
Alcohol percentage: 14%
In doos: 6 stuks
Beschrijving
Lekker bij
Het wijngoed Azienda Agricola Russo is gelegen nabij de gemeente Suvereto. Het gebied ligt hoog in de Toscaanse Maremma. De zee en Elba zijn vanaf de heuvels in de wijngaarden goed te zien.
Naast de wijngaarden bezit de familie een olijvenboomgaard van negen hectare groot en bezitten zij een flinke kudde melkvee. De familie Russo legt zich sinds vier generaties toe op de wijnbouw. Toch bottelden zij hun eerste wijn pas in 1998.

Barbicone is de naam van de wijngaard. De wijn Barbicone is en blend van de typische Toscaanse Sangiovese druif met traditionele lokale druiven: Ciliegiolo, Colorino, Cannaiolo en Giacomino. De wijn is 12 maanden op Frans eiken gerijpt, waarna 10 maanden in de fles. Het is een volle wijn, bijna paars van kleur en met de smaak van rood fruit, hout en kruiden.

 

Heerlijke wijn voor voorgerechten of hoofdgerechten. Bijvoorbeeld wildzwijn of fazart met pruimen.

Quote

Nooit gedacht dat vier flessen Brunello onder de Italiaanse sterren tot een zee van muziek en wijn zou leiden. Wat een heerlijke wijnen van Guiseppe Sesti! Echt een wijngoed om een lange zomer te bezoeken en zo meer. 

Floris Mijnders, cellist

Iedere avond toasten we op de Cultuur! Goed idee om op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan een koude winter voor de artiesten. De Shiraz van Parmoleto vonden wij heerlijk. 

Albert Weijn

Nu de overheid de Kunsten in de steek laat, biedt 'Cultuur & Wijn' ons, fans van muziek, dans en theater, de mogelijkheid niet alleen onze stem in petities te laten horen, maar zonder extra geld de gezelschappen te ondersteunen. Een prachtig initiatief om te steunen  en we drinken op zijn tijd toch een wijntje. ´╗┐Santé, op de Kunsten!

Mark Ebbenhout

1777: Aan Wolfgang Amadeus Mozart: ‘Dat wij elkaar gauw weer mogen zien en moge dat bij een glas Rijnwijn zijn’. 'Lieve Wolfgang, laat je de Rijnwijn maar goed smaken, drink op mijn gezondheid.’ Leopold Mozart

Leopold Mozart
Giancarlo Cignozzi

Voorstellingen


Nederlands Blazers Ensemble

Ragazze Quartet

Amsterdam Consort - Pimpinone

Nederlands Blazers Ensemble - Het Paradijs

Muidens Ensemble - Weihnachts Oratorium

Hexagon Ensemble - De Lady Macbeth

Combattimento Consort Amsterdam - Orlando

Amsterdam Sinfonietta

The Amsterdam Consort - Kaffee Kantate

The Amsterdam Consort

Amsterdam Sinfonietta

Combattimento Consort Amsterdam - Rita

Combattimento Consort Amsterdam - Arminio