WIJN ZOEKEN

Kleur
Prijs tot
Herkomst

Brunello di Montalcino DOCG

€39,95
25% voor cultuur
Kleur: Rood
Herkomst: Italië
Streek: Toscane - Montalcino
Producent: Paradiso di Frassina

Druif: Sangiovese 100%
Producent: Paradiso di Frassina
Smaak: Kruidige tonen, gerookte ham en bacon, elegant in de mond.
Lekkerst: van heden tot 2024
Schenktemperatuur: 18-20℃
Inhoud fles: 0,75 L
Alcohol percentage: 14%
In doos: 6 stuks
Beschrijving
Lekker bij

De wijnranken staan in een kleiige grond en worden met de hand geplukt. Na de fermentatie 12 maanden in kleine Franse vaten. Daarna 18 maanden in grote eiken vaten. Tot slot rust de wijn in de fles 18 maanden in de kelders.

Giancarlo Cignozzi ondekte Paradiso di Frassina in 1999. Hij trof oude wijngaarden en een geruineerd huis aan. Sinsdien heeft hij het landgoed weer tot leven gewekt. De wijnkelders zijn in oude glorie hersteld en de druiven groeien in wijngaarden waar 24 uur per dag klassieke muziek klinkt.

Uit de meer dan 60 luidsprekers klinkt Beethoven, Haydn, Mozart, Schubert … Giancarlo heeft aangetoond dat klassieke muziek de kwaliteit van druiven positief beinvloed. Zijn wijnen smaken er dan ook naar. 

 

Heerlijk bij wildzwijn en de milde Toscaanse keuken.Quote

Nooit gedacht dat vier flessen Brunello onder de Italiaanse sterren tot een zee van muziek en wijn zou leiden. Wat een heerlijke wijnen van Guiseppe Sesti! Echt een wijngoed om een lange zomer te bezoeken en zo meer. 

Floris Mijnders, cellist

Iedere avond toasten we op de Cultuur! Goed idee om op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan een koude winter voor de artiesten. De Shiraz van Parmoleto vonden wij heerlijk. 

Albert Weijn

Nu de overheid de Kunsten in de steek laat, biedt 'Cultuur & Wijn' ons, fans van muziek, dans en theater, de mogelijkheid niet alleen onze stem in petities te laten horen, maar zonder extra geld de gezelschappen te ondersteunen. Een prachtig initiatief om te steunen  en we drinken op zijn tijd toch een wijntje. ´╗┐Santé, op de Kunsten!

Mark Ebbenhout

1777: Aan Wolfgang Amadeus Mozart: ‘Dat wij elkaar gauw weer mogen zien en moge dat bij een glas Rijnwijn zijn’. 'Lieve Wolfgang, laat je de Rijnwijn maar goed smaken, drink op mijn gezondheid.’ Leopold Mozart

Leopold Mozart
Giancarlo Cignozzi

Voorstellingen


Nederlands Blazers Ensemble

Ragazze Quartet

Amsterdam Consort - Pimpinone

Nederlands Blazers Ensemble - Het Paradijs

Muidens Ensemble - Weihnachts Oratorium

Hexagon Ensemble - De Lady Macbeth

Combattimento Consort Amsterdam - Orlando

Amsterdam Sinfonietta

The Amsterdam Consort - Kaffee Kantate

The Amsterdam Consort

Amsterdam Sinfonietta

Combattimento Consort Amsterdam - Rita

Combattimento Consort Amsterdam - Arminio