WIJN ZOEKEN

Kleur
Prijs tot
Herkomst

Sangiovese Riserva, Montecucco DOC

€18,85
25% voor cultuur
Kleur: Rood
Herkomst: Italië
Streek: Toscane, Montecucco
Producent: Peteglia

Druif: Sangiovese 100%
Producent: Peteglia
Smaak: Donker fruit, gerijpte kersen (ciligie sotto spirito), tabak, leer, vleugje balsamico, chocolade. Zachte tanines, lange afdronk.
Lekkerst: van heden tot 2021
Schenktemperatuur: 18-20℃
Inhoud fles: 0.75
Alcohol percentage: 14.5%
In doos: 6 stuks
Beschrijving
Lekker bij

De Podere Peteglia, met 4 hectare wijngaarden en 1500 olijfbomen, is in 1989 overgenomen door de familie Inocenti. Al generaties lang bedrijft de familie landbouw en veeteelt aan de voet van de Monte Amiata. Sinds een aantal jaar is de jongste generatie in charge. De 29e jarige Marco leerde het wijnmaken van zijn vader, studeerde oenologie aan de universtiteit en maakt sinds 2005 wijnen van hoge kwaliteit. Zijn jongere broer Emanuele is de man van het graan, het gras en de koeien. De ouders, Sergio Inocenti en Claudia Vagaggini. helpen nog dagelijks mee op het land. Het is een kleinschalig familibedrijf dat, voor lage prijzen, ook kamers en huizen op hun landgoed verhuurt. Voor een knapperend haardvuur en een heerlijke Riserva van Marco is het dan ook goed toeven bij Podere Peteglia. Vanaf 2012 krijgen de Sangiovese en Sangiovese Riserva de status DOCG.

De Sangiovese Riserva heeft 30 maanden in Sloveense eikenhouten vaten gelegen. Daarna volgde een periode van rijping in de fles. Het resultaat is een zachte volle riserva met zachte tanines. Echt een topper! 

Rood vlees, wild, harde kazen. Ook alleen heerlijk.


Quote

Nooit gedacht dat vier flessen Brunello onder de Italiaanse sterren tot een zee van muziek en wijn zou leiden. Wat een heerlijke wijnen van Guiseppe Sesti! Echt een wijngoed om een lange zomer te bezoeken en zo meer. 

Floris Mijnders, cellist

Iedere avond toasten we op de Cultuur! Goed idee om op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan een koude winter voor de artiesten. De Shiraz van Parmoleto vonden wij heerlijk. 

Albert Weijn

Nu de overheid de Kunsten in de steek laat, biedt 'Cultuur & Wijn' ons, fans van muziek, dans en theater, de mogelijkheid niet alleen onze stem in petities te laten horen, maar zonder extra geld de gezelschappen te ondersteunen. Een prachtig initiatief om te steunen  en we drinken op zijn tijd toch een wijntje. ´╗┐Santé, op de Kunsten!

Mark Ebbenhout

1777: Aan Wolfgang Amadeus Mozart: ‘Dat wij elkaar gauw weer mogen zien en moge dat bij een glas Rijnwijn zijn’. 'Lieve Wolfgang, laat je de Rijnwijn maar goed smaken, drink op mijn gezondheid.’ Leopold Mozart

Leopold Mozart
Giancarlo Cignozzi

Voorstellingen


Nederlands Blazers Ensemble

Ragazze Quartet

Amsterdam Consort - Pimpinone

Nederlands Blazers Ensemble - Het Paradijs

Muidens Ensemble - Weihnachts Oratorium

Hexagon Ensemble - De Lady Macbeth

Combattimento Consort Amsterdam - Orlando

Amsterdam Sinfonietta

The Amsterdam Consort - Kaffee Kantate

The Amsterdam Consort

Amsterdam Sinfonietta

Combattimento Consort Amsterdam - Rita

Combattimento Consort Amsterdam - Arminio