WIJN ZOEKEN

Kleur
Prijs tot
Herkomst

Rosato, Maremma Toscana IGT

€9,25
25% voor cultuur
Kleur: Rose
Herkomst: Italië
Streek: Toscane, Montecucco.
Producent: Peteglia

Druif: Sangiovese 100%
Producent: Peteglia
Smaak: Rood fruit, kersen, droog, fris.
Lekkerst: van heden tot 2021
Schenktemperatuur: 8-10℃
Inhoud fles: 0.75
Alcohol percentage: 13%
In doos: 6 stuks
Beschrijving
Lekker bij
De Podere Peteglia, met 4 hectare wijngaarden en 1500 olijfbomen, is in 1989 overgenomen door de familie Inocenti. Al generaties lang bedrijft de familie landbouw en veeteelt aan de voet van de Monte Amiata. Sinds een aantal jaar is de jongste generatie in charge. De 29e jarige Marco leerde het wijnmaken van zijn vader, studeerde oenologie aan de universtiteit en maakt sinds 2005 wijnen van hoge kwaliteit. Zijn jongere broer Emanuele is de man van het graan, het gras en de koeien. De ouders, Sergio Inocenti en Claudia Vagaggini. helpen nog dagelijks mee op het land. Het is een kleinschalig familibedrijf dat, voor lage prijzen, ook kamers en huizen op hun landgoed verhuurt. Voor een knapperend haardvuur en een heerlijke Riserva van Marco is het dan ook goed toeven bij Podere Peteglia.

Vanaf 2012 heeft de wijn het predikaat IGT Toscane.

De druiven voor deze rosato zijn vroeg geoogst en hebben daarom minder suikers en iest meer zuren, een droge frisse wijn. De fermentatie heeft plaatsgevonden zonder de schillen van de druiven.

 

Vis, antipasti, aperitief.

Quote

Nooit gedacht dat vier flessen Brunello onder de Italiaanse sterren tot een zee van muziek en wijn zou leiden. Wat een heerlijke wijnen van Guiseppe Sesti! Echt een wijngoed om een lange zomer te bezoeken en zo meer. 

Floris Mijnders, cellist

Iedere avond toasten we op de Cultuur! Goed idee om op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan een koude winter voor de artiesten. De Shiraz van Parmoleto vonden wij heerlijk. 

Albert Weijn

Nu de overheid de Kunsten in de steek laat, biedt 'Cultuur & Wijn' ons, fans van muziek, dans en theater, de mogelijkheid niet alleen onze stem in petities te laten horen, maar zonder extra geld de gezelschappen te ondersteunen. Een prachtig initiatief om te steunen  en we drinken op zijn tijd toch een wijntje. ´╗┐Santé, op de Kunsten!

Mark Ebbenhout

1777: Aan Wolfgang Amadeus Mozart: ‘Dat wij elkaar gauw weer mogen zien en moge dat bij een glas Rijnwijn zijn’. 'Lieve Wolfgang, laat je de Rijnwijn maar goed smaken, drink op mijn gezondheid.’ Leopold Mozart

Leopold Mozart
Giancarlo Cignozzi

Voorstellingen


Nederlands Blazers Ensemble

Ragazze Quartet

Amsterdam Consort - Pimpinone

Nederlands Blazers Ensemble - Het Paradijs

Muidens Ensemble - Weihnachts Oratorium

Hexagon Ensemble - De Lady Macbeth

Combattimento Consort Amsterdam - Orlando

Amsterdam Sinfonietta

The Amsterdam Consort - Kaffee Kantate

The Amsterdam Consort

Amsterdam Sinfonietta

Combattimento Consort Amsterdam - Rita

Combattimento Consort Amsterdam - Arminio