WIJN ZOEKEN

Kleur
Prijs tot
Herkomst

Sormonno, Maremma Toscana IGT

€18,70
25% voor cultuur
Kleur: Rood
Herkomst: Italië
Streek: Toscane, Montenero d'Orcia
Producent: Parmoleto

Druif: Sangiovese 70%, Cabernet Sauvignon 25%, Montepulciano d’Abruzzo 5%
Producent: Parmoleto
Smaak: Rood frluit, bos, tabak.
Lekkerst: van heden tot 2024
Schenktemperatuur: 18-20℃
Inhoud fles: 0.75
Alcohol percentage: 14%
In doos: 6 stuks
Beschrijving
Lekker bij
Wordt verbouwd op lichte kleigrond met kalk. De wijn rijpt 18 maanden op nieuwe ikenhouten vaten. Mooie tanines waardoor de wijn lang bewaard kan blijven. Gemiddelde productie 2000 flessen per jaar.

Het wijngoed 'Parmoleto' ligt op circa 200 meter hoogte en op de rand van het Montecucco en Brunello gebied ten zuiden van Montalcino. Het Montecucco gebied heeft nog niet zo lang de DOC status. Behalve 5 hectare met wijnranken wordt op 72 hectare graan verbouwd, is er 3 hectare met olijfbomen en worden 500 varkens gehouden. Leonardo Sodi is van de twee broers de man die de scepter zwaait over de wijn, het graan en het vee. Zijn jongere broer studeert medicijnen in Siena.
Rood vlees, wild, harde kazen.

Quote

Nooit gedacht dat vier flessen Brunello onder de Italiaanse sterren tot een zee van muziek en wijn zou leiden. Wat een heerlijke wijnen van Guiseppe Sesti! Echt een wijngoed om een lange zomer te bezoeken en zo meer. 

Floris Mijnders, cellist

Iedere avond toasten we op de Cultuur! Goed idee om op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan een koude winter voor de artiesten. De Shiraz van Parmoleto vonden wij heerlijk. 

Albert Weijn

Nu de overheid de Kunsten in de steek laat, biedt 'Cultuur & Wijn' ons, fans van muziek, dans en theater, de mogelijkheid niet alleen onze stem in petities te laten horen, maar zonder extra geld de gezelschappen te ondersteunen. Een prachtig initiatief om te steunen  en we drinken op zijn tijd toch een wijntje. Santé, op de Kunsten!

Mark Ebbenhout

1777: Aan Wolfgang Amadeus Mozart: ‘Dat wij elkaar gauw weer mogen zien en moge dat bij een glas Rijnwijn zijn’. 'Lieve Wolfgang, laat je de Rijnwijn maar goed smaken, drink op mijn gezondheid.’ Leopold Mozart

Leopold Mozart
Giancarlo Cignozzi

Voorstellingen


Nederlands Blazers Ensemble

Ragazze Quartet

Amsterdam Consort - Pimpinone

Nederlands Blazers Ensemble - Het Paradijs

Muidens Ensemble - Weihnachts Oratorium

Hexagon Ensemble - De Lady Macbeth

Combattimento Consort Amsterdam - Orlando

Amsterdam Sinfonietta

The Amsterdam Consort - Kaffee Kantate

The Amsterdam Consort

Amsterdam Sinfonietta

Combattimento Consort Amsterdam - Rita

Combattimento Consort Amsterdam - Arminio