De druiven voor de Riserva worden begin oktober geoogst. Na het vinificatieproces rijpt de wijn 24 maanden in eikenhouten vaten. Daarna nog een periode in de fles. Mooie nuances, donker fruit, vol, rond. Mooie structuur. De productie is circa 3.000 flessen per jaar.
Het wijngoed 'Parmoleto' ligt op circa 200 meter hoogte en op de rand van het Montecucco en Brunello gebied ten zuiden van Montalcino. Het Montecucco gebied heeft nog niet zo lang de DOC status. Behalve 5 hectare met wijnranken wordt op 72 hectare graan verbouwd, is er 3 hectare met olijfbomen en worden 500 varkens gehouden. Leonardo Sodi is van de twee broers de man die de scepter zwaait over de wijn, het graan en het vee. Zijn jongere broer studeert medicijnen in Siena.
Nooit gedacht dat vier flessen Brunello onder de Italiaanse sterren tot een zee van muziek en wijn zou leiden. Wat een heerlijke wijnen van Guiseppe Sesti! Echt een wijngoed om een lange zomer te bezoeken en zo meer.
Iedere avond toasten we op de Cultuur! Goed idee om op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan een koude winter voor de artiesten. De Shiraz van Parmoleto vonden wij heerlijk.
Nu de overheid de Kunsten in de steek laat, biedt 'Cultuur & Wijn' ons, fans van muziek, dans en theater, de mogelijkheid niet alleen onze stem in petities te laten horen, maar zonder extra geld de gezelschappen te ondersteunen. Een prachtig initiatief om te steunen en we drinken op zijn tijd toch een wijntje. Santé, op de Kunsten!
1777: Aan Wolfgang Amadeus Mozart: ‘Dat wij elkaar gauw weer mogen zien en moge dat bij een glas Rijnwijn zijn’. 'Lieve Wolfgang, laat je de Rijnwijn maar goed smaken, drink op mijn gezondheid.’ Leopold Mozart